Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące owocami ciasto do którego każdy będzie chętnie wracał.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6733
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 221
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 160
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 412
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6733
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 221
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 160
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 412
Składniki
Morele, żurawinę przepłukać gorącą wodą , morele pokroić na drobno. Masło rozpuścić. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Mąkę przesiać, wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.
Jajka wybić , dodać cukier ubić na puszysto, dodać banany i ucierać dalej , dodawać produkty sypkie i dalej ucierać, dodać masło, ucierać na jednolitą masę, dodać morele i żurawinę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Jak kto woli można polać polewą, posypać cukrem pudrem, podzielić na porcje.