Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na herbatnikach bez pieczenia.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1853
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1853
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Składniki
Banany pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i dodać 3 łyżki cukru. Wlać trochę wody. Gotować przez 5 min. Zmiksować blenderem.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Do 200 ml mleka wsypać bitą śmietaną. Ubić mikserem. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z resztą cukru. Do masy bananowej dodać ubite żółtka. Dokładnie zmiksować. Dodać pianę i bitą śmietanę. Delikatnie wymieszać.
Na dno foremki (średnica 20cm) wyłożyć herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 6 łyżkami mleka. Jeszcze ciepłą wylać na herbatniki. Zostawić do zastygnięcia. Na wierzch wlać masę budyniową. Wstawić do lodówki na ok.3 godz.