Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na herbatnikach bez pieczenia.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Banany pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i dodać 3 łyżki cukru. Wlać trochę wody. Gotować przez 5 min. Zmiksować blenderem.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Do 200 ml mleka wsypać bitą śmietaną. Ubić mikserem. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z resztą cukru. Do masy bananowej dodać ubite żółtka. Dokładnie zmiksować. Dodać pianę i bitą śmietanę. Delikatnie wymieszać.
Na dno foremki (średnica 20cm) wyłożyć herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 6 łyżkami mleka. Jeszcze ciepłą wylać na herbatniki. Zostawić do zastygnięcia. Na wierzch wlać masę budyniową. Wstawić do lodówki na ok.3 godz.