Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto bez pieczenia, całe wieki go nie jadłam chyba ostatni raz w podstawówce. Dziś dodatkowo z bitą śmietaną
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112947
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 612
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 918
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112947
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 612
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 918
Składniki
spód herbatnikowy: Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy u mnie 18cm mocno dociskając. Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkiem galaretkę cytrynową rozpuszczamy 1 1,5 szkl wody.
Tężejącą galaretkę dodajemy stopniowo do masy i ucieramy. 4 banany należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skroplić sokiem z cytryny i dodać do masy. Masę wykładamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki.
Gdy ciasto stężeje wykładamy na wierzch ubitą śmietanę.
Następnie rozpuszczamy agrestową galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, na masę układamy pokrojonego w plasterki banana i zalewamy tężejącą galaretką.