Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto bez pieczenia, całe wieki go nie jadłam chyba ostatni raz w podstawówce. Dziś dodatkowo z bitą śmietaną
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2106
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3724
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2106
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3724
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
spód herbatnikowy: Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy u mnie 18cm mocno dociskając. Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkiem galaretkę cytrynową rozpuszczamy 1 1,5 szkl wody.
Tężejącą galaretkę dodajemy stopniowo do masy i ucieramy. 4 banany należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skroplić sokiem z cytryny i dodać do masy. Masę wykładamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki.
Gdy ciasto stężeje wykładamy na wierzch ubitą śmietanę.
Następnie rozpuszczamy agrestową galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, na masę układamy pokrojonego w plasterki banana i zalewamy tężejącą galaretką.