Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto bez pieczenia, całe wieki go nie jadłam chyba ostatni raz w podstawówce. Dziś dodatkowo z bitą śmietaną
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29303
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29303
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
spód herbatnikowy: Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy u mnie 18cm mocno dociskając. Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkiem galaretkę cytrynową rozpuszczamy 1 1,5 szkl wody.
Tężejącą galaretkę dodajemy stopniowo do masy i ucieramy. 4 banany należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skroplić sokiem z cytryny i dodać do masy. Masę wykładamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki.
Gdy ciasto stężeje wykładamy na wierzch ubitą śmietanę.
Następnie rozpuszczamy agrestową galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, na masę układamy pokrojonego w plasterki banana i zalewamy tężejącą galaretką.