Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny deser, który pieści zmysły i cieszy oczy :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4192
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4192
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Składniki
Zaparzamy kawę rozpuszczalną, studzimy. Kroimy banana na plasterki. Serek waniliowy doprawiamy cynamonem ( około 1 łyżeczki) i mieszamy. Wyjmujemy pestki z granatu .
W pucharku układamy warstwami: -namoczone w kawie biszkopty - 2 łyżki serka z cynamonem - plasterki bananów i znów -namoczone biszkopty -serek -banany Na wierzch kładziemy serek, posypujemy tym co akurat mamy- czyli startą czekoladą, orzeszkami i rzucamy dużo pestek granatu, który przełamuje słodycz deseru. Deser może i kaloryczny ale czasem można zgrzeszyć:)