Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście kakaowym dają niesamowity smak i aromat :)
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1249
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1645
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 544
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 325
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1249
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1645
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 544
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 325
Składniki
Mleko, kakao i cukier wsypać i wlać do garnka i zagotować. Do gorącej masy dodać margarynę i rozpuścić. Następnie całkowicie ostudzić. Do ostudzonej masy wbić żółtka. Wymieszać mikserem. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli miksując dodawać do masy. Na końcu dołożyć pianę z ubitych białek i wymieszać już tylko szpatułką. Na końcu włożyć plasterki bananów. Wbijałam je na sztorc. Piekłam w 160* 40-45 min. Do połowy pieczenia opcja ''grzanie dół'', potem termoobieg. Ciasto zrobiłam na tortownicy o śr. 24 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie i niczym ich nie smarować.