Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych składników sprawia, że sernik smakuje wyśmienicie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113151
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 564
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 919
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113151
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 564
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 919
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 654
Składniki
Mąkę posiekać nożem z masłem i pozostałymi składnikami. Uformować kulę. Podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wyłożyć spód tortownicy o średnicy 30 cm i włożyć do lodówki. Drugą część owinąc folią i włożyć do zamrażarki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce sera, a następnie rozgniecione widelcem banany, posiekaną czekoladę, budyń ikaszkę , sok i otartą skórkę z cytryny. Na samym końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę. Surowe ciasto w tortownicy posmarować konfiturą z jarzębiny. Wyłożyć masę serową. Na wierzch zetrzeć zamrożoną drugą część ciasta. Piec przez godzinę i 15 minut w temperaturze 175 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na 15 minut bez otwierania drzwiczek. Serniki lubią opadać przy nagłych zmianach tempertaury. Po tym czasie uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia. Można oblać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.