Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych deserów jakie jadłam w ostatnim czasie. Najlepsze są na ciepło ale zimne też mają wyjątkowy smak. Banany smażone w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji, bo właśnie tam zbiera się najwięcej bananów.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1848
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 516
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1848
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 132
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać. Następnie dodać jajko, mleko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. Ciasto powinno być gęste lecz lejące.
Banany obrać i pokroić na 3 cm kawałki, skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek banana obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.