Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych deserów jakie jadłam w ostatnim czasie. Najlepsze są na ciepło ale zimne też mają wyjątkowy smak. Banany smażone w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji, bo właśnie tam zbiera się najwięcej bananów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać. Następnie dodać jajko, mleko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. Ciasto powinno być gęste lecz lejące.
Banany obrać i pokroić na 3 cm kawałki, skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek banana obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.