Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście francuskim to prościutki deser, z którym każdy sobie poradzi. Z jednego arkusza ciasta francuskiego będziecie w stanie przygotować aż cztery porcje. Po około 5 minutach roboty i 15 minutach spędzonych w piekarniku można delektować się jego smakiem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na 4 równe części.
Banany obierz ze skórki.
Banany owiń kawałkami ciasta francuskiego. Przekąski przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miseczki wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj banany w cieście francuskim. Deser wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Piecz do zrumienienia.
Banany w cieście francuskim przed podaniem udekoruj sosem czekoladowym i cukrem pudrem. Smacznego!