Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany w cieście francuskim to prościutki deser, z którym każdy sobie poradzi. Z jednego arkusza ciasta francuskiego będziecie w stanie przygotować aż cztery porcje. Po około 5 minutach roboty i 15 minutach spędzonych w piekarniku można delektować się jego smakiem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31257
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31257
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go równolegle wzdłuż krótszej krawędzi na 4 równe części.
Banany obierz ze skórki.
Banany owiń kawałkami ciasta francuskiego. Przekąski przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miseczki wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj banany w cieście francuskim. Deser wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Piecz do zrumienienia.
Banany w cieście francuskim przed podaniem udekoruj sosem czekoladowym i cukrem pudrem. Smacznego!