Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, zanurzony w chrupiącym cieście z dodatkiem wiórków kokosowych, banan, tym razem w nietypowej, lecz jakże smakowitej wersji :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 241
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1111
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 109
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 241
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1111
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 109
Składniki
Zmiksować mąkę, jajka, mleko, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, skórkę otarta z cytryny, proszek do pieczenia i szczyptę soli na gęste, lejące ciasto. Wsypać wiórki, wymieszać.
Banany obrać, przekroić na pół, skropić sokiem cytrynowym. W dużym rondlu rozgrzać olej. Połówki bananów zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na raz wkładać tylko tyle bananów, aby mogły swobodnie pływać.
Gotowe i wyjmować widelcem lub bambusowym patyczkiem i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać najlepiej ciepłe, oprószone cukrem pudrem z cynamonem.