Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, zanurzony w chrupiącym cieście z dodatkiem wiórków kokosowych, banan, tym razem w nietypowej, lecz jakże smakowitej wersji :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Składniki
Zmiksować mąkę, jajka, mleko, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, skórkę otarta z cytryny, proszek do pieczenia i szczyptę soli na gęste, lejące ciasto. Wsypać wiórki, wymieszać.
Banany obrać, przekroić na pół, skropić sokiem cytrynowym. W dużym rondlu rozgrzać olej. Połówki bananów zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na raz wkładać tylko tyle bananów, aby mogły swobodnie pływać.
Gotowe i wyjmować widelcem lub bambusowym patyczkiem i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać najlepiej ciepłe, oprószone cukrem pudrem z cynamonem.