Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banofee pie to nic innego jak ciasteczkowy spód, masa kajmakowa, banan i bita śmietana. Połączenie idealne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 241
Składniki
Ciasteczka bardzo drobno kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy dokładnie. Wykładamy na tortownicę albo formę od tarty i dociskamy łyżką spód i boki. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po 30 minutach wykładamy masę kajmakową, potem pokrojone w plasterki banany i na to wykładamy ubitą (ale nie sztywną!) bitą śmietanę. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi.