Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciasto. Bez pieczenia. Za to szybko znikające....
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418166
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418166
Składniki
Ciastka rozkruszam na drobno. Masło rozpuszczam w rondelku i miksuję z rozkruszonymi ciastkami. Taką masą wypełniam spód i brzegi tortownicy. Wkładam do lodówki na jakieś pół godziny.
Ubijam śmietanę 30% ze śmietanfixami i odrobinka cukru pudru (niekoniecznie). Można wzbogacić śmietanę pokruszonymi bezami lub serkiem mascarpone.
Na herbatnikową podstawę wykładam masę krówkową. Następnie układam plasterki banana, ok. 3-5 mm grubości. Na banany wykładam masę śmietanową, dekoruję startą czekoladą, pokruszonymi bezami... W zasadzie jakie kto ma fantazje dekoratorskie:) W lodówce musi się chłodzić ok. 3 godzin. PYCHOTKA. SMACZNEGO!