Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banoffee pie angielskie słodkie ciasto. Połączenie kruchego spodu, masy krówkowej, plasterków bananów i warstwy bitej śmietany. U mnie wszystko posypane startą czekoladą i pistacjami.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 63
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 57
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 120
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 63
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 57
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 120
Składniki
Forma 21-22 cm. Spód. Ciastka z tłuszczem miksujemy na piasek, dolewamy odrobinę mleka. Ciastem wykładamy spód formy. lekko uklepujemy i wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy kajmak. Puszkę wstaw do rondelka z wodą i podgrzewaj chwilę . Kajmak nie może być gorący, powinien być bardziej płynny.
Na spód ciasta wykładamy kajmak. Banany kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na kajmaku.
Ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy fix i słodzimy cukrami. Tak przygotowaną bitą śmietanę przekładamy na spód z bananami. Gotowe ciasto banoffee posypujemy startą czekoladą i pistacjami. Schładzamy.