Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Baranka Wielkanocnego który na pewno zaskoczy swoim wyglądem domowników . Ciasto jest miękkie i puszyste ale też bardzo smaczne. Polecam
foremka baranka, miska, mikser, garnek,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 150
Królowa grilla :)
Odsłon: 1282
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 150
Królowa grilla :)
Odsłon: 1282
Składniki
Ciasto na baranka; Masło lub margarynę przekładamy do garnka, rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy cukier, kakao i połowę wody. Wszystko zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodajemy trzy żółtka, kilka kropli olejku rumowego lub cytrynowego i pozostałą wodę. Z białek ubijamy pianę wlać do masy i delikatnie wmieszać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy , wlewamy do formy (baranka). Pieczemy do 40 min. w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzonego baranka posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą tak jak ja to zrobiłam. Rada; Tak przygotowanego baranka można zapakować w celofan i podarować jako prezent.
Foremka baranka.