Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które się robi dosłownie w mgnieniu oka, a w dodatku jeszcze bardzo dobrze smakuje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
Mąkę pszenną, cukier brązowy, olej z pestek winogron dać do miski.
3 jajka rozbełtać w 3/4 szklanki mleka i wlać do miski, następnie wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę z miski.
W osobnej misce widelcem rozrobić ser + 1 całe jajko + 1 łyżka cukru waniliowego, a potem łyżką powkładać do ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki i powkładać do masy pomiędzy serem.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!! Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.