Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki nie pozwala złapać oddechu miłośnikom tych owoców. Przepisów na ciasta z truskawką w roli głównej jest bardzo dużo. Dla tych, którym po pracy nie chce się długo stać w kuchni, mamy propozycję idealną. Bardzo szybkie cisto truskawkowe. Ostrzegamy jednak - znika z blachy szybciej, niż się je robi.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 41
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6123
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 41
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6123
Składniki
Tortownicę (ok. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni góra-dół. Składniki na kruszonkę połącz, wyrabiając rękami. Ciasto włóż do zamrażarki, żeby dobrze się schłodziło. Truskawki umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Przygotuj dwie miski - w jednej wymieszaj wszystkie składniki suche, w drugiej wszystkie składniki mokre. Suche składniki wsyp do mokrych i starannie wymieszaj. Przelej ciasto do tortownicy. Truskawki obtocz w mące ziemniaczanej i wyłóż na wierzch ciasta.
Na wierch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ciasto (kruszonkę) z lodówki. Tortownicę włóż do piekarnika i piecz 50-60 minut, do suchego patyczka.