Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe brownie jest puszyste i miękkie, pełne aromatu i czekolady. Ten deser będzie idealną propozycją dla miłośników niezbyt słodkich ciast, ale głębokich w smaku. Całość jest też szybka w przygotowaniu – nie zajmie ci to dłużej niż godzinę razem z pieczeniem! Świetnie sprawdza się w przypadku niespodziewanych gości, ale z powodzeniem możesz podać to brownie na różnego rodzaju wydarzeniach rodzinnych, bez zamartwiania się o specyficzne diety wszystkich jej uczestników.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35226
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 95
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9157
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35226
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 95
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9157
Składniki
W misce żaroodpornej umieść cukier, masło i sól. Podgrzewaj wszystko na średnim ogniu do rozpuszczenia masła, cały czas mieszając.
Dodaj kakao, czekoladę i wanilię, a następnie wymieszaj. Czekolada będzie się powoli topić pod wpływem temperatury.
Następnie wbijaj po jednym jajku i mieszaj do momentu aż masa będzie lśniąca.
W osobnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Przesiej je do mokrych składników. Na koniec wmieszaj siekane orzechy.
Masę przelej do blachy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie ją rozprowadzając.
Bezglutenowe brownie piecz przez ok. 35 minut do ścięcia wierzchu. Włożony patyczek powinien być prawie suchy, z drobinami czekolady.
Wyjmij ciasto z piekarnika i studź przez co najmniej 15 minut przed krojeniem.
Ciasto przechowuj w szczelnym pojemniku.