Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny pomysł na coś słodkiego i zdrowego
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 129
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 179
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 276
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 129
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 179
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 276
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Dodaj 2/3 cukru i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Dwie tartaletki posmaruj Kasią i przełóż do nich rabarbar. W misce wymieszaj mikserem: mąkę kukurydzianą, ryżową, łyżkę wody, pozostały cukier i Kasię. Ciasto zagnieć dłonią w kulkę, a następnie rozdziel widelcem na kruszonkę. Otrzymaną kruszonkę wyłóż na rabarbar w tartaletkach. Wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz około 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp crumble płatkami migdałowymi. Przepis na dwie porcje 518 Kcal/1 porcja