Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli są jeszcze wśród Was osoby, które uważają, że wypieki bez glutenu, mleka i jajek, nie mogą smakować – to jesteście w błędzie! I to ciasto jest na to najlepszym dowodem. Przepis jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi pyszne i ładnie wyrośnięte.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15041
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1221
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1343
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Składniki
Marchewkę ucieramy na tarce o drobnych oczkach.
Obrane ze skórki banany blendujemy, lub bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem. Następnie ucieramy banany mikserem razem z cukrem.
Dodajemy do masy mąkę, olej orzechowy, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Miksujemy całość, aż uzyskamy jednolitą, bezgrudkową masę.
Do masy dodajemy marchewkę oraz ziarka słonecznika. Całość RĘCZNIE (na tym etapie nie używamy juz miksera!) mieszamy, do momentu połączenia się składników.
Foremkę na baby, małą tortownicę (średnica max 20 cm.) lub keksówkę, smarujemy masłem lub olejem roślinnym. (Jeżeli wasza forma jest silikonowa, możecie pominąć etap smarowania). Przekładamy ciasto do formy.
Wkładamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika (funkcja pieczenia: góra/dół). Pieczemy 1 godzinę, następnie wyjmujemy z piekarnika i pozwalamy ciastu ostygnąć.
Gotowe ciasto oblewamy delikatnie lukrem, lub opruszamy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!