Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie traci swojego świątecznego aromatu, korzennego smaku i puszystej konsystencji.
Keksówka 25 × 15 cm
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 160
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 355
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 199
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 160
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 355
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 199
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w oleju i w miodzie w rondelku. Kiedy składniki się połączą, zdejmij z ognia.
Do miski wsyp obydwie mąki, kakao, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. Połącz.
Dodaj jajka, a następnie przygotowaną wcześniej masę z czekoladą. Całość zmiksuj krótko na gładką i jednolitą konsystencję. Na koniec wmieszaj ulubione posiekane orzechy i rodzynki. Przełóż ciasto do keksówki o wielkości ok. 25 × 15 cm. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza i piecz piernik bezglutenowy przez około 60 minut. Odstaw do całkowitego wystudzenia.
Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej i wyłóż ją na wierzch piernika tuż po ostudzeniu.