Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki i słodki deser, który możesz zrobić z… resztek po przygotowaniu innych świątecznych dań! W wersji wegańskiej użyj wody spod cieciorki, którą dodasz do sałatek, a w wersji klasycznej użyj białek, które zostaną po oddzieleniu żółtek do ciasta kruchego.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 37
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2718
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 142
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 37
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2718
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 142
Składniki
Do suchego naczynia wlewamy aquafabe i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy, do piany zaczynamy stopniowo dodawać cukier (uwaga: każda porcja cukru musi się rozpuścić przed dodaniem kolejnej). Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W odstępach rozkładamy drewniane patyczki. Za pomocą szprycy lejemy zygzaki w kształcie choinek, tak by połowa każdej choinki przykrywała jeden patyczek, wtedy będą się dobrze trzymały. Dowolnie dekorujemy kolorowymi posypkami. Bezy wkładamy do nagrzanego piekarnika i suszymy ok. 90 min w 120 stopniach, po tym czasie zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Smacznego! Wersja klasyczna bezy: bezowe choinki możemy wykonać także według klasycznego przepisu na bezę z białkiem jaja kurzego