Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zatopione w cieście pod bezą, to słodka propozycja na deser :)
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 316
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 754
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 56
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 248
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 316
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 754
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 56
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 248
Składniki
Mało zmiksować z cukrem. Następnie stale miksując dodawać po jednym żółtku. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć gotowe ciasto. Do ciasta powtykać połówki obranych i wydrążonych gruszek.
Jaja ubić na sztywno z dodatkiem soli, a następnie wsypywać cukier i zrobić bezę. Z mąki, cukru i miękkiego masła przygotować posypkę. Na gruszki wyłożyć bezę i całość obficie posypać kruszonką.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 35-45 min. Nadaje się do spożycia po lekkim ostudzeniu... :)