Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zatopione w cieście pod bezą, to słodka propozycja na deser :)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 64
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 586
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5596
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 64
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 586
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5596
Składniki
Mało zmiksować z cukrem. Następnie stale miksując dodawać po jednym żółtku. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć gotowe ciasto. Do ciasta powtykać połówki obranych i wydrążonych gruszek.
Jaja ubić na sztywno z dodatkiem soli, a następnie wsypywać cukier i zrobić bezę. Z mąki, cukru i miękkiego masła przygotować posypkę. Na gruszki wyłożyć bezę i całość obficie posypać kruszonką.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 35-45 min. Nadaje się do spożycia po lekkim ostudzeniu... :)