Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zatopione w cieście pod bezą, to słodka propozycja na deser :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Mało zmiksować z cukrem. Następnie stale miksując dodawać po jednym żółtku. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć gotowe ciasto. Do ciasta powtykać połówki obranych i wydrążonych gruszek.
Jaja ubić na sztywno z dodatkiem soli, a następnie wsypywać cukier i zrobić bezę. Z mąki, cukru i miękkiego masła przygotować posypkę. Na gruszki wyłożyć bezę i całość obficie posypać kruszonką.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 35-45 min. Nadaje się do spożycia po lekkim ostudzeniu... :)