Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 64
Składniki
Całe jaja ucierać z cukrem przez kilka minut. Mąkę wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jaj dodać wymieszaną mąkę i stopione masło, zmiksować.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać budyń śmietankowy, do drugiej czekoladowy, wymieszać. Kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i najpierw przełożyć masę białą, a następnie ciemną.
Owoce umyć, wypestkować i powtykać w ciasto. Piec ok. 60 min. lub do "suchego patyczka" w temp. 180 stopni. Smacznego!