Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2652
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1574
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14214
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2652
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1574
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14214
Składniki
Całe jaja ucierać z cukrem przez kilka minut. Mąkę wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jaj dodać wymieszaną mąkę i stopione masło, zmiksować.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać budyń śmietankowy, do drugiej czekoladowy, wymieszać. Kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i najpierw przełożyć masę białą, a następnie ciemną.
Owoce umyć, wypestkować i powtykać w ciasto. Piec ok. 60 min. lub do "suchego patyczka" w temp. 180 stopni. Smacznego!