Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 50
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1808
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 198
Pączki z mascarpone to pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu słodka przekąska...
Odsłon: 50
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1808
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 198
Składniki
Całe jaja ucierać z cukrem przez kilka minut. Mąkę wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jaj dodać wymieszaną mąkę i stopione masło, zmiksować.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać budyń śmietankowy, do drugiej czekoladowy, wymieszać. Kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i najpierw przełożyć masę białą, a następnie ciemną.
Owoce umyć, wypestkować i powtykać w ciasto. Piec ok. 60 min. lub do "suchego patyczka" w temp. 180 stopni. Smacznego!