Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie serków homogenizowanych i maślanki. Lekki i smaczny.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1440
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14950
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1440
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14950
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Składniki
Prostokątną BLASZKĘ 22 x 9 cm wykładam z zapasem folią przezroczystą. Płatki róży pozbawiam białych części, płuczę i lekko osuszone mielę w młynku do kawy.
Serki i maślanka powinny mieć temperaturę pokojową. Listki żelatyny maczam w niewielkiej ilości zimnej wody, 5-7 minut. W tym czasie serki ucieram z maślanką, cukrem i aromatem. Listki podgrzewam ( nie gotuję ). Do kubeczka odlewam 4 łyżki masy serowej i mieszam je z rozpuszczoną żelatyną. Następnie przelewam do reszty masy.
Połowę masy przelewam do formy, schładzam w zamrażalniku. Drugą połowę mieszam z płatkami róży i czerwonym barwnikiem.
Gdy dostatecznie schłodzi się biała masa, po łyżce przelewam na nią masę czerwoną. Układam wafle i schładzam.
Po schłodzeniu sernik obracam do góry dnem, posypuję płatkami.