Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5704
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5185
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5704
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5185
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wcześniej mąkę przesiać.
Do ubitych jajek dodawać partiami mąkę.
Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem.
Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. - do "suchego patyczka"
Po ostudzeniu ciasto kroimy na 3 placki.
Przekładać dowolnym kremem (ja kupuję gotowe w proszku z Delekty). Jedna warstwę lekko posmarować kremem i wyłożyć na niego dowolny dżem.
Wierzch tortu posmarować kremem i układać dowolne dekoracje. Mogą być owoce, sam krem lub gotowe dekoracje.