Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 686
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34683
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1017
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 686
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34683
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1017
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wcześniej mąkę przesiać.
Do ubitych jajek dodawać partiami mąkę.
Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem.
Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. - do "suchego patyczka"
Po ostudzeniu ciasto kroimy na 3 placki.
Przekładać dowolnym kremem (ja kupuję gotowe w proszku z Delekty). Jedna warstwę lekko posmarować kremem i wyłożyć na niego dowolny dżem.
Wierzch tortu posmarować kremem i układać dowolne dekoracje. Mogą być owoce, sam krem lub gotowe dekoracje.