Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego wyglądają świetnie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Cytrynę szorujemy i sparzamy. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Masło ucieramy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej jasnej masy. Dodajemy jajko i dalej miksujemy. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sok i skórkę z cytryny. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Odrywamy po kawałku ciasta i forujemy kulki. Każdą obtaczamy w cukrze, a następnie w cukrze pudrze. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.