Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego wyglądają świetnie!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6836
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6836
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Składniki
Cytrynę szorujemy i sparzamy. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Masło ucieramy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej jasnej masy. Dodajemy jajko i dalej miksujemy. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sok i skórkę z cytryny. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Odrywamy po kawałku ciasta i forujemy kulki. Każdą obtaczamy w cukrze, a następnie w cukrze pudrze. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.