Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego wyglądają świetnie!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Cytrynę szorujemy i sparzamy. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Masło ucieramy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej jasnej masy. Dodajemy jajko i dalej miksujemy. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sok i skórkę z cytryny. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Odrywamy po kawałku ciasta i forujemy kulki. Każdą obtaczamy w cukrze, a następnie w cukrze pudrze. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.