Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego wyglądają świetnie!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12072
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8881
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1211
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12072
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8881
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1211
Składniki
Cytrynę szorujemy i sparzamy. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Masło ucieramy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej jasnej masy. Dodajemy jajko i dalej miksujemy. Teraz dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sok i skórkę z cytryny. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Odrywamy po kawałku ciasta i forujemy kulki. Każdą obtaczamy w cukrze, a następnie w cukrze pudrze. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.