Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i puszyste jak chmurka biszkopciki z dodatkiem jabłek. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 min wraz z pieczeniem! Jabłka można zastąpić innymi ulubionymi owocami. Idealnie nadadzą się jako podwieczorek lub drugie śniadanie dla dzieci.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326881
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326881
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Składniki
Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze części, najlepiej na małe plasterki. Białka ubijamy. Do ubitych białek dodajemy żółtka i dalej chwilke ubijamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z sodą i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i lekko rozsmarowujemy na owalny kształt
Na każdym placuszku układamy pokrojone jabłka. Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 160 st piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Smacznego!