Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy który jest puszysty ,delikatny i smaczny. Prosty w wykonaniu wychodzi wysoki i spokojnie można przekroić na trzy blaty.
tortownica, mikser, papier do pieczenia, łyżka drewniana, miska,
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1086
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1086
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę. Do ubitej masy dodajemy cały czas miksując żółtka na przemian z cukrem. Do masy jajecznej ( już nie miksując) przesiewamy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia , sodą oraz z kakao, całość dokładnie lecz delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. a najlepiej i najpewniej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na trzy blaty.