Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy który jest puszysty ,delikatny i smaczny. Prosty w wykonaniu wychodzi wysoki i spokojnie można przekroić na trzy blaty.
tortownica, mikser, papier do pieczenia, łyżka drewniana, miska,
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 41
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 70
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 41
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 70
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę. Do ubitej masy dodajemy cały czas miksując żółtka na przemian z cukrem. Do masy jajecznej ( już nie miksując) przesiewamy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia , sodą oraz z kakao, całość dokładnie lecz delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. a najlepiej i najpewniej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na trzy blaty.