Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22412
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22412
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Składniki
Sposób przygotowania: 1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C . 2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !! 3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min. Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.