Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt nietypowy bo z dodatkiem masła. Jest delikatny i lekko wilgotny; warto spróbować go zrobić.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1226
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 446
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3396
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 964
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1226
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 446
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3396
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 964
Składniki
Roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę pod koniec dodając cukier.
Następnie dodajemy po jednym żółtku, mieszając na najmniejszych obrotach; ja zawsze w tym momencie zaczynam wszystko robić ręcznie. Powoli dodajemy obie przesiane mąki; delikatnie mieszając.
Na sam koniec powoli wlewamy stopione i ostudzone masło. Wylewamy ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170st około 30 minut. Wyjmujemy na kratkę; studzimy.