Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest banalna, na każde dodane jajko dodajemy odpowiednią ilość mąki i cukru. Uwaga biszkopt jest bez proszku do pieczenia.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 115
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 184
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 3
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 115
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 184
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier małymi porcjami. Żółtka roztrzepujemy w miseczce i trochę napowietrzamy. Dodajemy do białek cieniutkim strumieniem. Chwilę mieszamy mikserem na małych obrotach, ale tylko do połączenia się składników. Mąki mieszamy razem i przesiewamy je przez sito. Dodajemy do masy jajecznej porcjami, po 2-3 łyżki. MIESZAMY RĘCZNIE. ŁYŻKĄ DREWNIANĄ OD DOŁU DO GÓRY. Gotowe.