Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozpływa się w ustach,lekko kwaskowy od jabłek i galaretek, do słodyczy masy kawowej zakropionej likierem. Fantastyczne połączenie,serdecznie polecam:)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Tortownicę kwadratową 25/25cm wyłożyć biszkoptami. Jabłka prażone zagotować, wsypać galaretkę cytrynową i mieszać do rozpuszczenia. Jabłka wyłożyć na biszkopty i zostawić do stężenia. Na wierzchu układać banany pokrojone w krążki. Na banany i jabłka układamy warstwę biszkoptów.
Śmietankę ubić wraz cukrem pudrem,dodać do serka mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody i lekko przestudzić. Osobno zalać odrobiną wrzątku 2 łyżki kawy. Dodać do serka żelatynę i likier,zmiksować.Na końcu dać wystudzoną kawę i jeszcze raz zmiksować.Jeśli wolimy bardziej słodkie dodajemy więcej cukru pudru. Masę wyłożyć na biszkopty,wyrównać i dać do lodówki by stężała.
Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Na stężałą masę ułożyć pokrojone w kostkę ananasy. Zalać zimną galaretką i zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!