Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 469
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1147
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 469
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 1147
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 - 170 st. C około 30 - 40 min w zależności od piekarnika. Smacznego