Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny i sprawdzony przepis na biszkopt kakaowy, idealna baza do tortów, ciast, deserów lub innych słodkości.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 140
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 330
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3044
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 140
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 330
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3044
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, powoli dosypuj cukier, dodaj po jednym żółtku. Następnie dodaj olej i ocet.
Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszaj za pomocą rózgi , nie używając już miksera.
Biszkopt wlej to tortownicy o średnicy 26 cm ( u mnie silikonowa) Piecz około 25 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Zostaw na kratce do ostygnięcia.