Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny i sprawdzony przepis na biszkopt kakaowy, idealna baza do tortów, ciast, deserów lub innych słodkości.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 624
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 624
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, powoli dosypuj cukier, dodaj po jednym żółtku. Następnie dodaj olej i ocet.
Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszaj za pomocą rózgi , nie używając już miksera.
Biszkopt wlej to tortownicy o średnicy 26 cm ( u mnie silikonowa) Piecz około 25 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Zostaw na kratce do ostygnięcia.