Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony przepis na biszkopt. Rośnie jak szalony, polecam ;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33470
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 224
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33470
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 224
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem.
Żółtka w osobnej miseczce utrzeć z octem, dodać proszek do pieczenia, wymieszać.
Do żółtek na przemian dawać mąkę i ubite na sztywno białka.
Gotową masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (25 x 35) i piec przez około 40 minut temperaturze 180 stopni.