Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze go robię do ciasta z galaretką i na torta...
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 46
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 92
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 46
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 92
Składniki
Białka ubić na sztywno.Nadal ubijając dodawać po trochu cukier,a następnie po jednym żółtku.Mąkę pszenną wymieszać z mąka ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodawać po trochę delikatnie mieszając do masy jajecznej.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.150*C.Piec 25 minut. RADA: Opada wam biszkopt?!mam dwie rady; nie smarujemy boków blaszki...ciasto będzie miało przyczepność i nie opadnie...a druga; kiedy już biszkopt się upiecze,wyciągamy z pieca trzymamy równolegle nad podłogą blaszkę z ciastem ale nie za wysoko!!! i opuszczamy na podłogę!!!