Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze go robię do ciasta z galaretką i na torta...
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 682
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15120
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1833
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 682
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15120
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1833
Składniki
Białka ubić na sztywno.Nadal ubijając dodawać po trochu cukier,a następnie po jednym żółtku.Mąkę pszenną wymieszać z mąka ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodawać po trochę delikatnie mieszając do masy jajecznej.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.150*C.Piec 25 minut. RADA: Opada wam biszkopt?!mam dwie rady; nie smarujemy boków blaszki...ciasto będzie miało przyczepność i nie opadnie...a druga; kiedy już biszkopt się upiecze,wyciągamy z pieca trzymamy równolegle nad podłogą blaszkę z ciastem ale nie za wysoko!!! i opuszczamy na podłogę!!!