Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze go robię do ciasta z galaretką i na torta...
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Białka ubić na sztywno.Nadal ubijając dodawać po trochu cukier,a następnie po jednym żółtku.Mąkę pszenną wymieszać z mąka ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodawać po trochę delikatnie mieszając do masy jajecznej.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.150*C.Piec 25 minut. RADA: Opada wam biszkopt?!mam dwie rady; nie smarujemy boków blaszki...ciasto będzie miało przyczepność i nie opadnie...a druga; kiedy już biszkopt się upiecze,wyciągamy z pieca trzymamy równolegle nad podłogą blaszkę z ciastem ale nie za wysoko!!! i opuszczamy na podłogę!!!