Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek, ręczniki papierowe
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415724
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415724
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na noc.
Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab.
Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać liści laurowe i ziele angielskie.
Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku.
Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko.
Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjęty schab ładnie wytrzeć.
Wystudzone mięso kroić na cienkie plastry na kanapki lub grubsze np do sałatki.
Smacznego.