Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek, ręczniki papierowe
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 208
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 83
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3874
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 208
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 83
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3874
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na noc.
Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab.
Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać liści laurowe i ziele angielskie.
Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku.
Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko.
Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjęty schab ładnie wytrzeć.
Wystudzone mięso kroić na cienkie plastry na kanapki lub grubsze np do sałatki.
Smacznego.