Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek, ręczniki papierowe
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 111
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 72
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 111
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na noc.
Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab.
Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać liści laurowe i ziele angielskie.
Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku.
Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko.
Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjęty schab ładnie wytrzeć.
Wystudzone mięso kroić na cienkie plastry na kanapki lub grubsze np do sałatki.
Smacznego.