Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na torty , ciasta z galaretką i każde inne wymagające biszkoptu wypieki .
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Jak zrobić : Ubić pianę z białek ze szczyptą soli , stopniowo dodawać cukier . Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia . Tak wymieszane dodać do ubitych białek . Następnie dodać stopniowo mąkę ziemniaczaną i pszenną . Wymieszać . Masę przelewamy do dużej tortownicy lub prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i tak pieczemy jeszcze 10-15 minut . W czasie pieczenia starajmy się nie otwierać piekarnika . Przed wyjęciem sprawdzamy środek biszkoptu długim drewnianym patyczkiem . Jeżeli jest dobre , wyjmujemy i upuszczamy blaszkę z biszkoptem z wysokości mniej więcej kolan na ziemię . Dzięki temu biszkopt nie opada . * Ja piekę na termoobiegu .