Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3819
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 265
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę. Obie masy delikatnie połączyć , dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 25 cm. Piec w tem.180 stopni ok 35 min.
Jogurt zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości żelatynę
Biszkopt przekroić na pól. Jedną część ciasta wkładamy do tortownicy. Ciasto nasączamy jedną rozpuszczoną galaretką ( można dodać do galaretki trochę kwasku cytrynowego). Drugi blat ciasta rwiemy na kawałki , nasączamy galaretką i wrzucamy na biszkopt. Truskawki kroimy( w zależności od wielkości) i układamy dość gęsto na cieście między porwanymi kawałkami ciasta.
Ciasto zalewamy masą jogurtową. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa się zetnie dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami. Zalewamy drugą galaretką i wstawiamy do stężenia do lodówki. Smacznego!!!