Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę. Obie masy delikatnie połączyć , dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 25 cm. Piec w tem.180 stopni ok 35 min.
Jogurt zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości żelatynę
Biszkopt przekroić na pól. Jedną część ciasta wkładamy do tortownicy. Ciasto nasączamy jedną rozpuszczoną galaretką ( można dodać do galaretki trochę kwasku cytrynowego). Drugi blat ciasta rwiemy na kawałki , nasączamy galaretką i wrzucamy na biszkopt. Truskawki kroimy( w zależności od wielkości) i układamy dość gęsto na cieście między porwanymi kawałkami ciasta.
Ciasto zalewamy masą jogurtową. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa się zetnie dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami. Zalewamy drugą galaretką i wstawiamy do stężenia do lodówki. Smacznego!!!