Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysty i wilgotny od tych soczystych owoców. Palce lizać!!!!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5117
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2109
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5117
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2109
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem soli, gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka dalej ubijając na lekkich obrotach, wsypujemy powoli cukier i mąkę. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki zasypujemy cukrem(robimy to przed zrobieniem biszkopta).Truskawki myjemy i odkrajmy szypułki, kroimy je w małe plasterki.
Gdy gotową mamy masę na biszkopt dodajemy do niej odciśnięty od soku rabarbar oraz truskawki i delikatnie mieszamy.Okrągłą blasze wykładamy pergaminem i wylewamy masę na nią. Pieczemy w 200*C około 45-60 minut. Gdy ciasto jest gotowe posypujemy cukrem pudrem.