Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier nadal ubijając, a potem żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać łopatką (nie używać miksera). Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 25 minut w temp. 180°C.