Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt z ajerkoniakiem
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1313
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4126
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1076
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1313
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4126
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1076
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i całość lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia.
Piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
Upieczony biszkopt i przekroić na 2 części lub upiec 2 ciemne biszkopty
Śmietanę ubić, dodając cukier, ajerkoniak i rozpuszczoną żelatynę.
Krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim ciastem.