Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt z ajerkoniakiem
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12996
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 441
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12996
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i całość lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia.
Piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
Upieczony biszkopt i przekroić na 2 części lub upiec 2 ciemne biszkopty
Śmietanę ubić, dodając cukier, ajerkoniak i rozpuszczoną żelatynę.
Krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim ciastem.