Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super łatwy i szybki przepis na biszkopt z jabłkami.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Składniki
Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'. Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Miłego gotowania!