Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super łatwy i szybki przepis na biszkopt z jabłkami.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 74
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5644
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 74
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5644
Składniki
Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'. Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Miłego gotowania!