Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super łatwy i szybki przepis na biszkopt z jabłkami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8777
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8777
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328319
Składniki
Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier i żółtka. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę.
Do utartego z cukrem i żółtkami masła dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ciasta poukładać kawałki jabłek - piec około 1 godzinę w 180 stopniach lub do 'suchego patyczka'. Upieczony biszkopt z jabłkami wystudzić, posypać z wierzchu cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu. Miłego gotowania!