Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne i miękkie ciasto pyszne :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1093
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1093
Składniki
Białka ubić na sztywno dodać cukier wymieszać,dodać po jednym żółtku i ocet na końcu dodać obie mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą wylać na blachę (25x40).Piec 25 minut .Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i poddusić wlać troszkę wody na dno garnka żeby jabłka się nie przepaliły (mniejsze pół szklanki) jak jabłka się podduszą wsypać suche 2 galaretki -wymieszać ,zimną masę wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią biszkopta.
Rozpuścić galaretkę w szklance wody ,ostudzić żeby była zimna. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej zimną galaretkę.Tą masę wylać na biszkopt -wstawić do lodówki.
Ja górną część biszkopta tą skórkę obcięłam żeby masa się nie odlepiała od biszkopta i troszkę masy jabłkowej dałam na biszkopt i dopiero wylałam masę śmietankową.Smacznego :)