Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne i miękkie ciasto pyszne :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 378
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 234
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 378
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 234
Składniki
Białka ubić na sztywno dodać cukier wymieszać,dodać po jednym żółtku i ocet na końcu dodać obie mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą wylać na blachę (25x40).Piec 25 minut .Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i poddusić wlać troszkę wody na dno garnka żeby jabłka się nie przepaliły (mniejsze pół szklanki) jak jabłka się podduszą wsypać suche 2 galaretki -wymieszać ,zimną masę wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią biszkopta.
Rozpuścić galaretkę w szklance wody ,ostudzić żeby była zimna. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej zimną galaretkę.Tą masę wylać na biszkopt -wstawić do lodówki.
Ja górną część biszkopta tą skórkę obcięłam żeby masa się nie odlepiała od biszkopta i troszkę masy jabłkowej dałam na biszkopt i dopiero wylałam masę śmietankową.Smacznego :)