Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto niezbyt slodkie na puszystym biszkopcie
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2763
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2763
Składniki
bialka oddzielic od zoltek ubic na sztywna piane dodajac po lyzce cukru do zoltek dodac proszek do pieczenia i lyzeczke octu wymieszac najlepiej drewniana lyzka z piana i dodawac stopniowo przesiana make pszenna wylac na blaszke piec 30 min w 180 stopniach
2,5 szklanki mleka zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozmieszac budynie i ugotowac w mleku wystudzic gdy budyn wystygnie zmiksowac margaryne i dodawac po lyzce budyniu miksowac na gladka mase galaretki rozpuscic w 3 szkl wody poczekac az zaczna terzec
biszkopt przekroic na pol wylozyc polowe kremu na niego poukladac maliny przykryc drugim ciastem posmarowac cieka warstwa kremu i zrobic do okola obwodke z kremu posypac jagodami wylac galaretke