Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto niezbyt slodkie na puszystym biszkopcie
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Składniki
bialka oddzielic od zoltek ubic na sztywna piane dodajac po lyzce cukru do zoltek dodac proszek do pieczenia i lyzeczke octu wymieszac najlepiej drewniana lyzka z piana i dodawac stopniowo przesiana make pszenna wylac na blaszke piec 30 min w 180 stopniach
2,5 szklanki mleka zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozmieszac budynie i ugotowac w mleku wystudzic gdy budyn wystygnie zmiksowac margaryne i dodawac po lyzce budyniu miksowac na gladka mase galaretki rozpuscic w 3 szkl wody poczekac az zaczna terzec
biszkopt przekroic na pol wylozyc polowe kremu na niego poukladac maliny przykryc drugim ciastem posmarowac cieka warstwa kremu i zrobic do okola obwodke z kremu posypac jagodami wylac galaretke