Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, a zarazem bardzo proste ciasto. Po prostu delicje:))
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jaj w prostokątnej blaszce.
Ugotować budyń w 1 szklance soku z brzoskwiń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić.
Ubić pianę z 3 białek (+ szczypta soli i sody oczyszczonej), następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Do piany wsypać opakowanie wiórek i wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w temp. 160 stopni, aż się lekko zrumieni.
Budyń i żółtka zmiksować razem, oddzielnie margarynę. Następnie połączyć wszystkie składniki również przy pomocy miksera. Na koniec dodać brzoskwinie pokrojone w kosteczki i wymieszać delikatnie łyżką.
Na biszkopt wyłożyć masę, a na nią położyć zapieczony kokos.