Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, a zarazem bardzo proste ciasto. Po prostu delicje:))
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9855
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5180
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 680
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9855
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5180
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 680
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jaj w prostokątnej blaszce.
Ugotować budyń w 1 szklance soku z brzoskwiń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić.
Ubić pianę z 3 białek (+ szczypta soli i sody oczyszczonej), następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Do piany wsypać opakowanie wiórek i wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w temp. 160 stopni, aż się lekko zrumieni.
Budyń i żółtka zmiksować razem, oddzielnie margarynę. Następnie połączyć wszystkie składniki również przy pomocy miksera. Na koniec dodać brzoskwinie pokrojone w kosteczki i wymieszać delikatnie łyżką.
Na biszkopt wyłożyć masę, a na nią położyć zapieczony kokos.