Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna y biszkopt z masą budyniową i wiśniami
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 688
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 688
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Składniki
Białka ubijam z odrobina soli na sztywno dodaje cukier i po jednym żółtko miksuje na koniec wsypuje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam. Ciasto wlewam do blaszki 26 cm i piekę 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu. Upieczony biszkopt zostawiam do ostygnięcia .
2 szklanki mleka wlewam do garnka a w 3 rozpuszczam proszek budyniowy u mnie budyń z cukrem ,gdy macie budyń bez cukru to 3 łyżki cukru. Na gotujące sie mleko w garnku wlewam budynie rozpuszczone w szklance gotuje cały czas mieszam aż masa będzie gęsta odstawiam budyń by ostygł.
Wydrenowane wiśnie podgrzewam w garnku i dodaje galaretkę mieszam i odstawiam do stężenia.
Ostygnięty biszkopt kroje na 2 krążki czyli na pól ,ostygnięty budyń ucieram z miękką margaryną i masa budyniowa gotowa. Polowe masy budyniowej wykladam na pierwszy placek biszkoptu na nią wiśnie z galaretką ,przykrywam drogim plackiem i na wierzch reszta masy budyniowej równam i posypuje wiórkami kokosowymi i do stężenia do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.