Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ciasto i do tego mało pracochłonne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16285
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5206
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11903
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16285
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5206
Składniki
1. galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić, 2. jogurt miksować z cukrem pudrem aż do momentu rozpuszczenia cukru, dodać śmietan-fix, i zmielony ser, miksować jeszcze chwilę, dodać schłodzoną ale nie tężejącą galaretkę, miksować do uzyskania jednolitej masy, wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami, 3. masę wstawić na ok 20 min do lodówki, 4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć syropem z brzoskwiń, można dodać alkohol (jedynie w przypadku jeśli ciasto będą jedli tylko dorośli), 5. na ciasto wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem, 6. czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto, udekorować, mocno schłodzić, smacznego