Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...lekkie, proste ciasto dla każdego z pianką z mleka skondensowanego nie ma opcji żeby nie wyszło... ciasto które znika w oka mgnieniu i równie szybko się je robi nie licząc oczywiście czekania, aż galaretki stężeją...
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodajemy żółtka i obie mąki. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 23x26cm. Pieczemy ok. 35 min. w 160st. Kiedy ostygnie dowolnie nasączamy.
pianka: galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zimne mleko skondensowane miksujemy ok 2 minutki; wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy chwilkę połączenia.
Masę wylewamy na nasączony biszkopt. Wstawiamy do lodówki; kiedy stężeje układamy truskawki i zalewamy tężejącymi truskawkowymi galaretkami. Odstawiamy w chłodne miejsce.