Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2015
Proste, smaczne, leciutkie, orzeźwiające ciacho.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Biszkopt wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Renklody obieramy ze skórki i pestek, podlewamy szklanką wody i gotujemy chwilkę. Do gorących owoców dodajemy żelatynę i miksujemy blenderem na gładki mus, zostawiamy by wystygły. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystudzenia. Z upieczonego i wystudzonego biszkoptu odcinamy wierzch. Możemy zamiast biszkoptu użyć biszkopciki. Na biszkopt nakładamy wystudzony mus z renklod, wstawiamy do lodówki by dobrze zastygł. Galaretki najlepiej jak są już zastygnięte, ubijamy mikserem aż zbieleją i wykładamy po kolei na mus. SMACZNEGO