Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z truskawkami
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4487
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4487
Składniki
Ubijamy pianę z białek. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy żółtka, następnie przesianą mąkę i delikatnie łączymy. Do formy wkładamy papier do pieczenia (papier do pieczenia kładziemy TYLKO na dno formy, nie musimy smarować tłuszczem i NIE WOLNO smarować boków formy). Ciasto wylewamy do formy. Pieczemy ok. 30 - 40 minut do tzw. suchego patyczka w 170 C.
Rozrabiamy galaretkę zgodnie z przepisem. Odkładamy do stężenia. Ubijamy śmietankę, którą wykładam na ostudzony biszkopt. Układam truskawki. Zalewamy tężejącą galaretką.