Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z truskawkami
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Ubijamy pianę z białek. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy żółtka, następnie przesianą mąkę i delikatnie łączymy. Do formy wkładamy papier do pieczenia (papier do pieczenia kładziemy TYLKO na dno formy, nie musimy smarować tłuszczem i NIE WOLNO smarować boków formy). Ciasto wylewamy do formy. Pieczemy ok. 30 - 40 minut do tzw. suchego patyczka w 170 C.
Rozrabiamy galaretkę zgodnie z przepisem. Odkładamy do stężenia. Ubijamy śmietankę, którą wykładam na ostudzony biszkopt. Układam truskawki. Zalewamy tężejącą galaretką.