Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z truskawkami
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2155
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2155
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101794
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6214
Składniki
Ubijamy pianę z białek. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy żółtka, następnie przesianą mąkę i delikatnie łączymy. Do formy wkładamy papier do pieczenia (papier do pieczenia kładziemy TYLKO na dno formy, nie musimy smarować tłuszczem i NIE WOLNO smarować boków formy). Ciasto wylewamy do formy. Pieczemy ok. 30 - 40 minut do tzw. suchego patyczka w 170 C.
Rozrabiamy galaretkę zgodnie z przepisem. Odkładamy do stężenia. Ubijamy śmietankę, którą wykładam na ostudzony biszkopt. Układam truskawki. Zalewamy tężejącą galaretką.